Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

login   

Vliegende onthaalouder

Zoekt u een vliegende onthaalouder of wilt u een vliegende onthaalouder worden?

Hebben jullie onverwacht nood aan vervanging? Een extra paar handen dat van aanpakken weet?

Naast het raamakkoord met Randstad hebben we ook een platform ontwikkeld voor de Vliegende Onthaalouder.

De vliegende onthaalouder is een zelfstandig onthaalouder die met kennis van zaken de zelfstandige in de kinderopvang voor korte en lange termijn kan vervangen.

Meer weten, Neem een kijkje op onderstaande pagina's

Ik zoek een VOO

Een Vliegende Onthaalouder kan ingeroepen worden in die gevallen dat de continuïteit van de dienstverlening van de zelfstandige in gevaar komt: wanneer de zelfstandige in de kinderopvang zelf niet voor de opvang van de kinderen kan instaan door ziekte ongeval begrafenis zowel vervangingen van korte duur als van langere duur.

Hoe gaat u te werk om een Vliegende Onthaalouder te vinden?
Er werd een pool aangelegd met een beperkt aantal kandidaat Vliegende Onthaalouders die de capaciteiten hebben om zelfstandige onthaalouders te vervangen. De pool van Vliegende Onthaalouders werd gerekruteerd uit het werkveld.

Deze pool van Vliegende Onthaalouders kan u terugvinden op deze site.

Van zodra u een beroep doet op een Vliegende Onthaalouder brengt u Kind&Gezin daarvan op de hoogte.

Ik word een VOO

De Vliegende Onthaalouder werkt op zelfstandige basis. De VOO bepaalt zelf welke opdrachten zij opneemt. Zij bepaalt zelf de prijs. Na de gemaakte afspraken maakt zij een contract voor het initiatief.

De vliegende onthaalouder legt met de hoofdonthaalouder de afgesproken opvangmodaliteiten de prijs voor de geleverde prestaties en de vergoeding van de vervoerskosten vast in een schriftelijke overeenkomst. Alle andere financiële afhandelingen (bijvoorbeeld ontvangen van geld van ouders) zijn gebaseerd op duidelijke afspraken tussen de hoofdonthaalouder en de vliegende onthaalouder en worden schriftelijk vastgelegd.

De vliegende onthaalouder voert enkel prestaties uit voor de opvang van kinderen en de daaraan verbonden taken en staat er voor in dat de geboden kwalitatieve opvang van de aanwezige kinderen wordt verder gezet.

Naar onze regionale werking
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info