Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

login   

Mediwet

Externe Dienst voor Preventie en bescherming op het Werk


MEDIWET is een Externe Dienst voor Preventie en bescherming op het Werk, door de overheid erkend, om de opdrachten bepaald in de Wet Welzijn van 4 augustus 1996 en de uitvoeringsbesluiten van 1998 te vervullen voor haar aangesloten leden. Deze leden-bedrijven situeren zich in het ganse Vlaams landsgebied waarvoor Mediwet is erkend als externe dienst.
Mediwet is opgesplitst in twee afdelingen: de afdeling medisch toezicht en de afdeling risicobeheersing.
*De afdeling medisch toezicht heeft als hoofdtaak het uitvoeren van de medische onderzoeken van onderworpen werknemers. Deze taak wordt aangevuld met bedrijfsbezoeken, het bijwonen van het comité voor preventie en bescherming op het werk  en  het bepalen van de gezondheidsrisico's. Daarnaast worden ook spontane raadplegingen uitgevoerd voor alle werknemers. Mediwet staat ook in voor de toediening van de wettelijk verplichte vaccinaties. Meer uitleg over de soorten onderzoekingen vindt u hier. 
*De dienst risicobeheersing staat u bij in alle facetten van het preventiebeleid zoals bepaald in de Wet Welzijn: arbeidsveiligheid, gezondheid, ergonomie, hygiëne en psychosociaal welzijn. Voor elk van deze deelgebieden is binnen Mediwet een specialist aanwezig. De diensten die de afdeling risicobeheersing aanbiedt bestrijken het continuüm van advies geven, het uitstippelen van een dynamisch risicobeleid tot het begeleiden bij de uitvoer van de taken in verband met de welzijnswet.


Neem contact op als niet-lid
Om te genieten van uw voordeel als lid, log eerst in.

Overeenkomst

Om deze informatie te bekijken moet u ingelogd zijn.
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info