Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

login   

Onderzoekscommissie Veiligheid in de kinderopvang

Op 16 maart 2022 installeerde het Vlaams Parlement de “Onderzoekscommissie naar de veiligheid in de kinderopvang”.

Als een ouder een vergunning van Kind & Gezin tegen de muur ziet hangen, dan moet die honderd procent kunnen vertrouwen dat alles in orde is...

Maar dat vertrouwen heeft door de gebeurtenissen een stevige deuk gekregen. Dat vertrouwen moeten we herstellen, zowel voor de ouders maar ook voor alle kinderopvanginitiatieven die het wél schitterend doen. Dat kan enkel door passende antwoorden te vinden op de terechte vragen die gesteld worden. 

Koen Daniëls, voorzitter van de nieuwe onderzoekscommissie

foto's
share

Aanleiding tot oprichting van deze onderzoekscommissie vormde  het overlijden van een zes maanden oud meisje in kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke en de terugkerende signalen van mishandeling en verwaarlozing in een beperkt aantal kinderopvanginitiatieven. De onderzoekscommissie zal op zoek gaan naar duidelijkheid over wat er bij de procedures misloopt. Waarom kinderdagverblijven die vergund zijn door Kind en Gezin, ondanks vastgestelde problemen, toch konden openblijven en waarom signalen onopgemerkt zijn gebleven, zijn vragen waarop de onderzoekscommissie naar antwoorden zal zoeken.

Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info