Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

login   

Groene kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

UnieKO gaat samen met Groen Cement Nederland

Startvergadering op 20 mei

Ook U bent meer dan nodig om een groen pad in Vlaanderen te tekenen.
Wij nodigen u vriendelijk uit om deel uit te maken van de selecte groep die we op 20 mei 2017 bijeenbrengen op de startmeeting om 10u.

Wie wil meeschrijven aan dit verhaal ?

We mogen niet blijven wachten!

Geef je naam door aan Tine: administratie@unieko.be

foto's video
share
PDF

 

Een unieke samenwerking rijpt al enkele maanden tussen Groen Cement, Nederland en UnieKO vzw, beroepsfederatie kinderopvang in Vlaanderen, om samen met andere ‘believers’ van groene kinderopvang een pad uit te rollen in Vlaanderen. Groen Cement, een vrijwilligersorganisatie in Nederland, heeft haar strepen al verdiend, zoveel is duidelijk. Ook in Vlaanderen zitten tal van pioniers met prachtige initiatieven waar ‘kinderen en buiten’ in één visionaire adem genoemd worden. Wij willen beiden graag samenbrengen voor dialoog, inspiratie en ontmoeting.

Janneke van den Bos richtte in 2009 vanuit een gevoel van zorg en behoefte aan verandering de Stichting Groen Cement op. Hun doel is een brug slaan tussen professionals in de kinderopvang en professionals binnen natuur en milieu. Daarbij bieden ze informatie, inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan met natuur en kinderen. En wat bleek? Velen wilden dat natuurbeleving weer meer deel ging uitmaken van het leven van kinderen. Intussen doen honderden mensen er al graag inspanningen voor.

Kinderen zijn de volwassenen van morgen en natuur is de basis van ons bestaan. Daarom zijn kinderen en natuur de belangrijkste schakels voor de toekomst van onze aarde.

Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info