Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

login   
Alle medewerkers in de kinderopvang dragen evenveel verantwoordelijkheid 22

Alle medewerkers in de kinderopvang dragen evenveel verantwoordelijkheid

Vanuit de beroepsorganisatie UnieKO zijn we zeer ontdaan over het negatieve bericht in de kinderopvang van  21 maart. 

Reageren op dergelijk dossier is natuurlijk uit den boze want wie de waarheid spreekt, zal een grondig onderzoek moeten uitwijzen.

Een zaak is zeker: opnieuw schaadt dit nieuws het vertrouwen van ouders die van kinderopvang gebruik maken en is het een slechte tijding voor alle kinderopvang die zeer goed doet.

Grensoverschrijdend gedrag in de kinderopvang moet onmiddellijk gemeld worden. Vaak horen we achteraf van getuigen dat men niet durfde om allerlei redenen. Maar het kind heeft hier geen stem en het is onze verdomde plicht om snel en duidelijk te ageren. Daarom is hiervoor een procedure schrijven geen nonsens.

En alle medewerkers in de kinderopvang dragen hier evenveel verantwoordelijkheid!

Maar wanneer het signaal vals blijkt moet ook gereageerd worden. Collega’s ondergaan soms valse beschuldigingen van ontevreden ouders, afgedankte medewerkers of niet geslaagde stagiaires. Wraakacties duiken in de sector steeds meer op.

Zij die onterechte aanklachten hebben meegemaakt, gaan door de hel, soms met zware impact op hun verdere carrière. Ook dan moeten er duidelijke signalen komen, zeker van de overheid en is  eerherstel minstens noodzakelijk.

Wie fout deed, moet gestraft worden.

Share
Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info