Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

login   

Subsidiebesluit en vergunningsbesluit wijzigt vanaf 1 april 2020

Géén verplichting werkgever te worden en géén verplichting als vennootschap met sociaal oogmerk

Wat wijzigt voor u?

In het kader van het nieuwe regeerakkoordwil de Vlaamse regering meer inzetten op sociaal ondernemerschap in de welzijnssector.In het regeerakkoord is daarover onderanderehet volgende opgenomen:

We willen het sociaal ondernemerschapin de kinderopvang alle kansen blijven geven. Daarom schrappen we voor 1 april 2020 de verplichtingen om vanaf 18 plaatsen in de groepsopvang te moeten werken als vennootschap met sociaal oogmerk en enkel met werknemers. Wanneer een organisator van een groepsopvang over 2 of meer vestigingsplaatsen beschikt,verwachten we dat deze opvangvorm gebeurt met rechtspersoonlijkheid.

share
PDF

In dat kader worden een aantal wijzigingen aangebracht in het Vergunningsbesluit en Subsidiebesluit van 22 november 2013 die tot doel hebben organisatoren:

-meer ruimte te geven aansociaal ondernemerschapdoor het afschaffen van een aantal verplichtingen zoals de verplichting van rechtspersoonlijkheid met sociaal oogmerk en werken met werknemers voor organisatoren met meer dan 18 subsidieerbare plaatsen;

-de noodzakelijke bestuurlijke en financiële weerbaarheid en transparantie die hiermee noodzakelijk gepaard gaat uitdrukkelijk in de regelgeving op te nemen

Wij werken met cookies om uw surfervaring te verbeteren
Ok Meer Info