Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

login   

Regionale werking

Limburg

Contact
Kalender
Overname
Vliegende onthaalouders
Limburg

Contactpersoon:

Derwael Geert

Adres:

Hoogdorpsstraat 36/3, 3570 Alken,


Telefoon:

011652253

23-08-2017 MemoQ

Deze vorming kunt u als een infoavond beschouwen over het nieuwe zelfevaluatie instrument. Van waar komt het, wat betekent het voor ons, hoe gaan we er mee aan de slag,.. Alle vragen kunnen aan bod komen. De doelstelling is dat iedereen weet wat MemoQ is en hoe er concreet me aan de slag kan worden gegaan.

Datum:  23-08-2017 van 19.00 tot 22.00.

Locatie:  West-vlaanderen, ingelmunster

Prijs leden:  €0

Prijs niet-leden:  Enkel toegankelijk voor leden

Lesgever:  Tulsi celie

14-09-2017 Positief opvoeden

Opvoeden is een dagelijkse, maar daarom geen eenvoudige opdracht. In positief opvoeden proberen we voornamelijk het accent te leggen op de zaken die goed zijn, die wenselijk zijn. Positief gedrag stimuleren zorgt ervoor dat er meer positief gedrag volgt. En wat als het niet 'positief' is. Hoe reageren we daar dan best op ? Hoe bouw je verder aan een positieve relatie, als er (te) vaak negatieve interacties zijn ? (Vorming en workshop)

Datum:  14-09-2017 van 19.00 tot 22.00.

Locatie:  Oost-Vlaanderen, Beekstraat 40, 9090 Melle / tinkelbel

Prijs leden:  €20

Prijs niet-leden:  €26

Lesgever:  Alert

18-09-2017 Communicatie in team

Binnen een team werk je intensief samen met verschillende mensen. Een goede verstandhouding en goede communicatieskills kunnen ervoor zorgen dat de prestaties van je team op een hoger niveau komen en dat jij (en je collega’s) gemotiveerd zullen samenwerken.

Datum:  18-09-2017 van 19u tot 22u.

Locatie:  Antwerpen, Het kabouterbos; Kapelsestraat 57 Kapellen

Prijs leden:  €35

Prijs niet-leden:  €26

Lesgever:  Alert

28-09-2017 Levensreddend Handelen

LEVENSREDDEND HANDELEN: Snel en correct handelen in een LEVENSBEDREIGENDE situatie • Op een actieve wijze worden de grondbeginselen van reanimatie cfr. ERC (European Resuscitation Council) richtlijn 2015 in verschillende situaties aangereikt en ingeoefend • Correct handelen bij verstikking verslikking …. wordt aangeleerd • Dit pakket wordt aangeboden volgens de leeftijd van het kind: pasgeborene zuigeling peuters kleuters en kinderen tot puberteit • Volgens richtlijn Kind en Gezin voor kinderen 0-3jaar

Datum:  28-09-2017 van 19 tot 22u.

Locatie:  Antwerpen, Kribbe-ls, Kaulildijk 6 wechelderzande

Prijs leden:  €26

Prijs niet-leden:  €35

Lesgever:  REscue

05-10-2017 MemoQ

Deze vorming kunt u als een infoavond beschouwen over het nieuwe zelfevaluatie instrument. Van waar komt het, wat betekent het voor ons, hoe gaan we er mee aan de slag,.. Alle vragen kunnen aan bod komen. De doelstelling is dat iedereen weet wat MemoQ is en hoe er concreet me aan de slag kan worden gegaan

Datum:  05-10-2017 van 19.00 tot 22.00.

Locatie:  Limburg, Pastorijstraat 4, 3500 Hasselt

Prijs leden:  €25

Prijs niet-leden:  €30

Lesgever:  Tulsi Celie

16-10-2017 Reflecteren kan je leren...

Reflecteren kan je leren… Het pedagogisch raamwerk schrijft over “reflectieve medewerkers” en “competente voorzieningen”. Maar wat betekent dat en hoe ga ik er mee aan de slag in mijn kinderopvang? We maken ook tijd om samen te reflecteren over onze kinderopvang.

Datum:  16-10-2017 van 19.30 tot 22.30.

Locatie:  Oost-Vlaanderen, CC Tervesten – Gravenplein 2 – Beveren-Waas

Prijs leden:  €0

Prijs niet-leden:  €0

Lesgever:  Tulsie Celie

19-10-2017 Levensreddend Handelen

PROGRAMMA: Levensreddende handelingen bij baby’s en kinderen, daar gaat het over tijdens deze workshop. We richten ons op drie situaties waarbij een kordaat optreden heel belangrijk is.

INHOUD: De vier van EHBO Verstikking bij kinderen Verstikking bij baby’s Stabiele zijligging Reanimatie bij kinderen Reanimatie bij baby’s

AANPAK: Deze cursus wordt zeer praktisch gebracht, met schwung en veel uitdaging. Tevens wordt een duidelijke uitleg voorzien waardoor mensen effectief zouden durven handelen in een realistische situatie.

DOEL VAN DEZE OPLEIDING: Het is de bedoeling om mensen een stevig basiskader te bieden. Gezien de gevoeligheid van deze doelgroep is het vooral belangrijk om mensen zelfzeker te maken om op te treden.

Datum:  19-10-2017 van 19.00 tot 22.00.

Locatie:  Oost-Vlaanderen, Beekstraat 40, 9090 Melle

Prijs leden:  €26

Prijs niet-leden:  €35

Lesgever:  Alert

06-11-2017 Communicatie met ouders

PROGRAMMA Kinderen zijn het meest dierbare bezit van ouders. Een manier van opvoeden is iets uniek, elk heeft zijn verleden, standpunten en ervaringen en dat maakt dat sommige ideeën kunnen botsen. Als opvanginitiatief kan je in verschillende situaties komen waarbij communicatie met ouders niet van een leien dakje loopt. Inhoud: De belangrijkste communicatieprincipes Communicatietips in moeilijke situaties o Ik-boodschap o WWW-vragen o Non verbaal gedrag o Het woordje ‘niet’ o Samenvatten en herhalen o Op maat van uw ontvanger Casussen (anderstaligen, te laat komen, ziek kind, racistische uitspraken…)

AANPAK Deze cursus proberen we praktisch te houden. Door met casussen te werken willen we er een interactief moment van maken. Er wordt ruimte voorzien voor vragen van de groep.

DOEL VAN DEZE OPLEIDING De cursisten kennen de belangrijkste mechanismen van communicatie en zien ook in wat vaak fout loopt. Door hen moeilijke situaties te laten ervaren, en hen te begeleiden via voorbereiding en duidelijke tips willen we zelfzekerheid verhogen. Het uiteindelijke doel is om in realiteit moeilijke situaties kordaat aan te pakken.

Datum:  06-11-2017 van 19.00 tot 22.00.

Locatie:  Oost-Vlaanderen, Tinkelbel, Gontrode Heirweg 357 te 9090 Melle.

Prijs leden:  €26

Prijs niet-leden:  €35

Lesgever:  Alert

20-11-2017 Natuurbeleving

Natuurbeleving bij kinderen. Hoe kan je dit stimuleren ? Wat zijn de voordelen ? Wat kan je allemaal doen ? Alleen buiten ? Het kan ook binnen ! Hoe kunnen we dit ook binnenshuis aanbieden ? Welke materialen kunnen we verzamelen ?

Datum:  20-11-2017 van 19.00 tot 22.00.

Locatie:  Oost-Vlaanderen, Gontrode Heirweg 357 te 9090 Melle.

Prijs leden:  €15

Prijs niet-leden:  €20

Lesgever:  Tania De Beurme

12-12-2017 Kinderziektes en kwaaltjes

PROGRAMMA Zowel in een thuiscontext, als in de context van een opvang, wordt men geconfronteerd met zieke kindjes. Dit leidt soms tot bezorgdheden en onwetendheid. Deze opleiding wil u uitleg verschaffen rond de meest voorkomende kinderziektes en kwaaltjes. Het helpt om beter en sneller op te treden.

INHOUD: De vier van EHBO Virale kinderziektes: waterpokken, mazelen, rode hond, bof, vijfde en zesde ziekte Bacteriële kinderziektes: kinkhoest, hersenvliesontsteking, roodvonk Kwaaltjes als tandpijn, koorts en COPD Overige: allergie, stuipen, epilepsie

AANPAK Deze cursus proberen we praktisch te houden. Door met casussen te werken willen we er een interactief moment van maken. Er wordt ruimte voorzien voor vragen van de groep.

DOEL VAN DEZE OPLEIDING De cursisten zijn geïnformeerd rond de meest voorkomende kinderziektes en kwaaltjes. Men kan op een correcte manier een situatie inschatten en, indien nodig, snel medische hulp inschakelen.

Datum:  12-12-2017 van 19.00 tot 22.00.

Locatie:  Oost-Vlaanderen, Beekstraat 40, 9090 Melle

Prijs leden:  €26

Prijs niet-leden:  €35

Lesgever:  Alert

Zoekertjes en overnames

In dit onderdeel kunt u overnames te huur/te koop/inboedel ingeven of over te nemen kinderdagverblijven zoeken.

Ieder aanbod wordt intern gecontroleerd. U ontvangt een bericht wanneer de aanbieding online komt.


Onthaalouder 2

Vliegende onthaalouder:

Onthaalouder 2


Adres:

Voorbeeldstraat 20, Voorbeeldstad

Telefoon:

000/00 00 00


Hier komt een beschrijving van deze onthaalouder, inclusief all info die ze illen meegeven zoals ervaring, behaalde attesten, kwaliteiten, enzovoort.

  • Kwaliteit 1 (voorbeeld)
  • Kwaliteit 2 (voorbeeld)
  • Kwaliteit 3 (voorbeeld)

Wetenschappelijk congres zindelijkheid 2017

Wetenschappelijk congres zindelijkheid 2017   Ouders overal ter wereld moeten zich op een bepaald ogenblik in het leven van hun kind buigen over de zindelijkheidstraining. Het zindelijkheidsproces is een onvermijdelijke stap in de ontwikkeling van een kind. In de loop der jaren is uit verschillende onderzoeken naar voor gekomen dat de leeftijd waarop een kind zindelijk wordt in onze Westerse maatschappij verlaat is. Dit jaar geven we een overzicht van de literatuur over bepaalde aspecten van het zindelijkheidsproces met nadruk op beïnvloedende factoren, de verlating, de maatschappelijke gevolgen en mogelijke oplossingen. Wij bespreken de bevindingen uit het onderzoek samen met u tijdens het wetenschappelijk congres over zindelijkheid op 19 september 2017. We verwelkomen u graag op deze interessante en praktijkgerichte bijeenkomst. Praktisch Dinsdag 19 september 2017 UA, Campus Drie Eiken - Aula Fernand Nédée, Universiteitsplein 1, 2610 Antwerpen (Wilrijk) Parkeren kan op Parking 2 en Parking 4 Vind hier de routebeschrijving Meer informatie: UZA, secretariaat dienst urologie, mevr. Liesbet Knaepkens,  liesbet.knaepkens@uza.be , tel +32 3 821 35 11 Organisator en academisch coördinator UA: Prof. dr. A. Vermandel Bekijk hier het programma Inschrijven Inschrijven vóór 1 september 2017 via het inschrijvingsformulier Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro per persoon (lunch en koffie inbegrepen). Na uw elektronische inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Uw inschrijving is pas geldig na ontvangst van het inschrijvingsgeld.  

Walibi - Bellewaerde - Aqualibi

Grote korting op inkomkaarten voor leden UnieKO. Log in en bekijk de mogelijkheden hier

Tweede MEET & GREET

Een tweede Meet & Greet zit in volle voorbereiding. Ook collega's aan de andere kant van Vlaanderen krijgen op 21 oktober hun zaterdagmarkt in de Melkerij in Zemst Nieuwe producten, koopjes, gekende leveranciers, startup bedrijf, voordracht en vorming, en nog meer... voor een dag vol beleving. Hou ons in de gaten! Het M&G-team

Fairplace zomeractie

15 % korting voor de zomervakantie bij aankopen in mei en juni. Speciaal voor onze leden: Klik hier!

Welkom op onze vernieuwde website

Beroepsvereniging voor de zelfstandige in kinderopvang in Vlaanderen en Brussel

Kasteeldreef 66/1

9120 Beveren

0479/51 48 78

info@unieko.be

Telefonisch iedere dag bereikbaar van 9-14u behalve op woensdag.

[ site by plenso ]